Veelgestelde Vragen

 

De Basis

 

Wat is Soekis?

Soekis is een creatief warenhuis, waar vintage, design en kunst samenkomen. Het is een platform voor liefhebbers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en op zoek zijn naar bijzondere, unieke items. In de Soek kunnen deze items worden gekocht, maar ook te koop worden aangeboden. Kopen en verkopen dus, waarbij kwaliteit voorop staat.

Terug naar boven 

Voor wie is Soekis?

Soekis is er voor iedereen met een voorliefde voor mooie, bijzondere items. Het is een platform voor liefhebbers van kwaliteit en originaliteit, mensen die op zoek zijn naar net dat beetje anders. Soekis is ideaal om lekker op rond te struinen zonder doel, of juist als je iemand blij wil maken met dat bijzondere tafeltje waar je zelf geen plek meer voor hebt.

Soekis biedt ook een podium aan ontwerpers om hun zelfgemaakte producten aan de man te brengen. Soekis moedigt creativiteit aan en biedt de mogelijkheid om hun items te verkopen in de Bazaar.

Terug naar boven 

Waarom zou ik me aanmelden op Soekis?

Je hoeft niet aangemeld te zijn om rond te kunnen kijken op Soekis, maar om actief deel te nemen is een account noodzakelijk. Niet alleen kun je hiermee kopen en verkopen op Soekis, het account biedt ook veel voordelen. Zo kun je:

- je favoriete items bewaren;

- contact opnemen met verkopers;

- actief reageren op het Blog en Sneak Peek.

 

Verder word je middels de nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vintage, design en kunst.

Terug naar boven 

Wat kan ik kopen en verkopen op Soekis?

Soekis is het alternatief voor de grootschalige virtuele marktplaatsen. Op Soekis staan kwaliteit en originaliteit voorop. Geen autovelgen, IKEA kasten, mobiele telefoons. Wel mooie zeefdrukken, vintage design meubelen, eigen ontworpen sieraden. Deze items kunnen worden aangeboden in de categorieën interieur, kunst en mode.

Terug naar boven 

Wat kan ik vinden op het Blog?

Soekis wil graag zijn liefde voor mooie dingen met je delen. Op het Blog staan daarom de meest uiteenlopende reportages , variërend van nieuwe of opvallende producten tot verslagen van interessante exposities. Daarnaast houdt Soekis je op het Blog op de hoogte van de laatste trends op het gebied van lifestyle.

Terug naar boven 

Wat kan ik vinden in de Sneak Peek?

Altijd al eens willen zien wat voor interieur er schuil gaat achter de gevel van dat monumentale grachtenpand? Of hoe anderen een creatieve oplossing hebben gevonden voor het praktisch indelen van een kleine ruimte? Of vind je het gewoon leuk om eens rond te snuffelen in het huis van een ander? Wat je reden ook is, in de Sneek Peek is het allemaal mogelijk. Kijk rond in een huis dat is ingericht in de stijl van de jaren ’50, wandel door het atelier van een jonge creatieveling en laat je inspireren!

Terug naar boven 

Wat biedt Soekis aan inspiratie?

Naast het verkoopgedeelte wil Soekis ook graag een bron van inspiratie zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een mooi kastje voor in de woonkamer? Op Soekis staan fraaie reportages van uiteenlopende interieurs om inspiratie op te doen. Dankzij ons uitgebreide netwerk houden we je op de hoogte van de laatste trends op woongebied en lifestyle. Kijk eens rustig rond op het Blog en in de Sneak Peek en ontdek dat jouw smaak niet verder weg is dan een muisklik.

Terug naar boven 

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen op Soekis?

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de laatste acties en ontwikkelingen op Soekis, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief wanneer je een account bij Soekis aanmaakt en op de Soekis Facebook pagina. Daarnaast kun je ons ook nog volgen op Facebook en Twitter.

Terug naar boven 

Hoe werkt Soekis

 

Hoe begin ik op Soekis?

Soekis werkt heel makkelijk. Wil je actief deelnemen op Soekis, dan zul je een account moeten maken. Dit kan door op de knop Registreren, rechtsboven op de homepage, te klikken. Vul vervolgens je gegevens in en je kunt beginnen! Voor het kopen van items ga je naar de Bazaar. Om te verkopen klik je op de roze knop Plaats Item, linksboven de categorieën.

Terug naar boven 

Hoe plaats ik een item op Soekis?

Om te kunnen verkopen op Soekis moet je zijn aangemeld. Ga voor het verkopen van items naar de knop Mijn Soekis of Plaats een item. In het volgende scherm vul je alle gegevens in en plaats je het item in de Bazaar. Hoe je een item het beste kunt presenteren is hier te lezen. Om op een veilige en simpele manier te verkopen heb je een PayPal-account nodig.

Terug naar boven 

Hoe kan ik een item verkopen op Soekis?

Om te kunnen verkopen op Soekis moet een account hebben en zijn aangemeld. Ga voor het verkopen van items naar de knop Mijn Soekis of Plaats een item. In het volgende scherm vul je alle gegevens in en plaats je het item in de Bazaar. Hoe je een item het beste kunt presenteren is hier te lezen. Om op een veilige en simpele manier te verkopen heb je een PayPal-rekening nodig.

Terug naar boven 

Hoe maak ik een goede foto van mijn item?

Bij de verkoop van een item is het belangrijk om je advertentie te voorzien van goede foto’s. Het devies is dan ook: hoe beter de presentatie, hoe beter de verkoop. Voor het fotograferen van items is het raadzaam om dit te doen tegen een neutrale achtergrond. Zorg dat er altijd genoeg licht is! Hier kun je alle informatie vinden over de presentatie van items.

Terug naar boven 

Hoe beheer ik mijn items?

Je kunt op een gemakkelijke manier je items beheren in je Mijn Soekis. Je kunt hier items plaatsen, aanpassen en verlopen items opnieuw activeren. Ook kun je vanuit de Mijn Soekis je favorieten beheren.

Terug naar boven 

Hoe lang blijft mijn item op Soekis staan?

Elk geplaatst item blijft maximaal 90 dagen in de Bazaar staan. Is je item nog niet verkocht en zijn de 90 dagen verstreken, dan kun je het opnieuw activeren vanuit je Mijn Soekis.

Terug naar boven 

Hoe kan ik een item kopen op Soekis?

Kopen op Soekis is veilig en makkelijk. Heb je een mooi item gezien in de Bazaar en wil je het graag kopen, dan kan dit door het item toe te voegen aan de winkelwagen. Vervolgens betaal je met PayPal, waarna de verkoper zorgt voor de afhandeling van je aankoop.

Terug naar boven 

Hoe krijg ik mijn aankoop geleverd?

Nadat je hebt betaald met PayPal wordt er een automatische e-mail gestuurd naar de verkoper. De verkoper neemt vervolgens contact met je op over de levering van je aankoop.

Terug naar boven 

Hoe vind ik wat ik zoek?

Zoeken op Soekis kan op verschillende manieren. Allereerst is het mogelijk om afzonderlijk door de productcategorieën van de Bazaar te bladeren. Hierdoor krijg je een goed overzicht wat er zoal te koop wordt aangeboden. Voor het zoeken naar een specifiek item is er de zoekfunctie.

Terug naar boven 

Kan ik onderwerpen voor het Blog doorgeven?

Op het Blog houdt Soekis je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vintage, mode, kunst en lifestyle. Alle input is welkom. Heb je een leuk onderwerp of idee voor het Blog: mail ons!

Terug naar boven 

Kan ik me opgeven voor de Sneak Peek?

Vintit is altijd op zoek naar fraaie interieurs voor de Sneek Peek. Ben je trots op je huis en wil je het graag delen met de bezoekers van Soekis of ken je iemand met een fantastisch interieur dat geschikt is voor Soekis, mail ons en wij nemen contact met je op!

Terug naar boven 

Wat is het cookiebeleid van Soekis?

Alles over het cookiebeleid van Soekis lees je hier.

Terug naar boven 

Kosten en Betaling Koper

 

Hoe kan ik voor een item betalen?

Heb je gevonden wat je wilt hebben, dan kun je in de meeste gevallen op twee manieren afrekenen. Je kunt direct contact opnemen met de verkoper en de betaling onderling regelen. Als de verkoper de mogelijkheid biedt, dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van het online betalingssysteem PayPal.

Terug naar boven 

Wat is PayPal?

PayPal is een veilige manier om online te handelen. PayPal maakt het mogelijk om snel en makkelijk te betalen of betaald te worden, zonder je financiële gegevens te hoeven delen. Zodra er betaald moet worden neemt PayPal het van je over, zodat je niet na hoeft te denken over je gegevens en of deze wel beschermd blijven. Zo blijft betalen altijd leuk.

Terug naar boven 

Wat kost kopen op Soekis?

Kopen op Soekis is gratis. De kosten van de aankoop van een item zijn uiteraard afhankelijk van de vraagprijs van de verkoper. Bij aankoop van een item worden geen extra kosten voor de koper in rekening gebracht, behalve eventuele verzendkosten die door de verkoper zijn vastgesteld.

Terug naar boven 

Kosten en Betaling Verkoper

 

Wat kost verkopen op Soekis?

Het verkopen op Soekis is helemaal gratis. Soekis vraagt geen fee voor het plaatsen van een advertentie en brengt ook geen percentage van het bedrag in rekening bij een geslaagde transactie. Het gehele bedrag van de transactie is dus voor de verkoper.

 

 

Terug naar boven 

Betalingsmiddel

 

Heb ik een PayPal-rekening nodig om te betalen?

Betalen met PayPal is handig, maar niet noodzakelijk. Ook zonder dit online betaalsysteem kun je dus een item kopen. Wil je wel gebruik maken van PayPal en biedt de verkoper deze optie aan, dan word je bij het afrekenen automatisch doorgestuurd naar PayPal. Je kunt bij PayPal ook een directe koppeling maken met je bankrekening of creditcard.

Ga naar PayPal voor meer informatie.

Terug naar boven 

Hoe lang doet mijn PayPal betaling erover?

Dat verschilt. In de meeste gevallen duurt het enkele seconden. In een enkel geval duurt het 5-7 dagen, meestal als de koper betaalt met eCheque of als er een probleem is met de PayPal-rekening. Verkopers wordt geadviseerd de items niet te verzenden voordat de betaling is voltooid.

Terug naar boven 

Hoe open ik een PayPal-rekening?

Er zijn twee manieren om een PayPal-rekening te openen. Dit kan zowel op de website van PayPal als tijdens het afrekenen van een item.

Open nu een PayPal rekening!

Terug naar boven 

Hoe werkt PayPal?

Voor het openen van een PayPal-rekening is alleen een e-mailadres en een bankrekening of creditcard nodig. Als je eenmaal een rekening hebt aangemaakt hoef je daarna nooit meer je bankgegevens met derden te delen. Aankopen op Soekis die zijn betaald met PayPal geven je tevens het recht op PayPal-Aankoopbescherming.

Terug naar boven 

Bezorging en Annulering

 

Mijn item is niet bezorgd, wat kan ik het beste doen?

Mocht het onverhoopt gebeuren dat een gekocht item niet is bezorgd, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de verkoper. Soekis is niet verantwoordelijk voor het versturen en ontvangen van items en kan daarom helaas niets voor je betekenen. Wel kunnen misstanden worden gerapporteerd. In het geval van misbruik kan Soekis de koper of verkoper verwijderen.

Terug naar boven 

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Op Soekis zijn er twee algemene voorwaarden, die van Soekis en die van de verkoper. De algemene voorwaarden van Soekis zijn hier te vinden. Daarnaast staat het  de verkopers vrij om zelf algemene voorwaarden op te stellen. Deze kan de verkoper op zijn profiel vermelden. Voor de koper zijn deze algemene voorwaarden te zien op het moment dat een item in het winkelmandje is geplaatst.

Terug naar boven 

Welke verzendmethoden zijn er?

Soekis is niet verantwoordelijk voor de afhandeling van een transactie. Wel hebben we een aantal tips om het zo makkelijk mogelijk te maken. Het verzenden van een item is in de meeste gevallen mogelijk met PostNL. De kosten hiervan vind je hier. Als verzending geen optie is, dan dient de verkoper dit te vermelden in de advertentie.

Terug naar boven 

Items promoten

 

Hoe promoot ik mijn item?

Wil je dat nog meer mensen op de hoogte zijn van je advertenties, dan kun je deze op Facebook en Twitter promoten. Als je een advertentie plaatst, kun je ervoor kiezen deze te delen met je vrienden op Facebook. Dit is een makkelijke manier om iedereen op de hoogte te houden van je laatste ontwikkelingen op Soekis.

Terug naar boven

Mijn vraag staat er niet bij

Iedere vraag is welkom. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact op met Soekis.

Scroll naar boven