Van oude garage naar modern woonhuis

Amsterdam

Peggy Betke en Bouke Tauw waren al een tijdje op zoek naar een bijzonder project om een woning van te maken. Ze hadden al vele locaties bezocht, maar vaak bleek er toch net iets niet te kloppen: de fundering was niet goed, het pand was te duur, te weinig licht, rare afvoerpijpen van buren, noem maar op. Deze oude garage leek het allemaal wel te hebben. Soekis nam een kijkje in het compleet verbouwde huis en maakte deze fotoreportage.

///


Fris en eigentijds

Hoe hebben jullie het aangepakt?
“Allereerst moesten wij een bouwvergunning van de gemeente krijgen omdat de oude bestemming een opslagruimte was en wij er een woonruimte van wilden maken. Ik (Betke) heb toen een compleet nieuw ontwerp gemaakt voor de gehele ruimte. Na wat kleine wijzigingen vanuit de gemeente zijn mijn plannen en tekeningen goedgekeurd. Toen de vergunning binnen was hebben we de oude muurtjes, dakramen en het plafond gesloopt, vervolgens de betonnen vloer geëgaliseerd. Vanaf toen zijn we langzaam alles gaan opbouwen.”

Betke is interieurarchitect. In 2007 begon zij met een interieurtekencursus bij Academie Artemis. Dit beviel erg goed en ze wilde graag meer leren van het vakgebied interieurontwerp. Betke ging kijken naar de avondopleiding Interieurarchitectuur op de HKU. De inhoud van de opleiding sprak haar direct aan, daarnaast was het in eerste instantie goed te combineren met haar werk als preventiemedewerker Interculturalisatie in de GGZ. En zo begon zij in 2007 de opleiding. Twee jaar later deelde zij een studio met andere ontwerpers en inmiddels heeft ze verschillende mooie projecten op haar naam staan.

Hoe omschrijf jij zelf je stijl?
“Fris, eigentijds, een mix van oud en design.” Precies zoals wij het bij Soekis mooi vinden.

Wat is je ambitie als interieurarchitect?
“De wereld mooier maken”, zegt Betke met een knipoog. Maar als ze meer van dit soort projecten doet, dan geloven wij helemaal dat dit goed gaat komen!

 

 

 

 


Heb je een interessant onderwerp waar Soekis beslist aandacht aan moet schenken, of heb je een leuk initiatief, deel het met ons!

> Tip Soekis

Scroll naar boven