Vintage interieur van Vintoes

Vlaardingen

De oplettende kijker met oog voor detail ziet ‘t meteen: dit is het huis van Vintoes. De persoon achter deze verkoper op Soekis is Loes, ze woont samen met Skipp in een jaren ’30 rijtjeswoning in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. Hun vintage interieur is het gevolg van de verzameldrift van Loes.


Flinke verzameling van vintage design

Het verzamelen  van vintage design is Loes met de paplepel ingegoten. Haar oma verzamelt, haar ouders en dus was het niet meer dan vanzelfsprekend dat ook zij begon met het zoeken naar mooie spullen. Loes is vooral gek op aardewerk, vooral Scandinavisch design uit de jaren ’50/’60 en aardewerk van de bekende plateelbakkers uit Nederland: Regina en Flora. Ook heeft ze veel aardewerk van ontwerpers van nu, zoals een aantal Foekje Fleur vaasjes, een klein stukje Scholten en Baijings servies en nog veel meer. Naast aardewerk spaart ze ook nog schilderijen van Congo, teak hertjes, Germany vazen en meer vintage items, als het maar mooi is! Tja, en als je zo’n fervent verzamelaar bent, dan raakt je huis op een gegeven moment tjokvol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Vintoes is ontstaan vanuit die verzameldrift. Als verkoper kan ze haar hobby blijven uitoefenen en producten in huis rouleren met als doel op termijn het perfecte interieur te creëren. Met een aantal meubels is dat al gelukt, met sommige ervan wil ze oud worden.
Wil jij net zo’n leuk interieur als Loes en Skipp? Kijk dan snel in de Soek!

Heb je een interessant onderwerp waar Soekis beslist aandacht aan moet schenken, of heb je een leuk initiatief, deel het met ons!

> Tip Soekis

Scroll naar boven