Vintage van de toekomst

matter of material

Door: Tessa den Otter

 

Als Soekis-blogger hou ik natuurlijk van vintage, echter niet zomaar van al het oude. Gebruikte spullen vullen je huis met warmte, maar ik ben kritisch. Ik zoek naar schoonheid, maar zeker ook naar duurzaamheid en een tijdloos ontwerp.  Af en toe iets geks is leuk, maar ik waak ervoor dat mijn huis een antiek rariteitenkabinet wordt.

 

 

Het punt dat ik eigenlijk wil maken is: zo nu en dan iets moderns aanschaffen is ook leuk! Dit zorgt in ieder geval voor een verfrissende balans in je interieur. Bovendien is de ontdekkingstocht naar hedendaagse design erg cool.  Waar begin je die dan? Nou, in de winkel Matter of Material bijvoorbeeld.  EYE CANDY ALL OVER THE PLACE! Neem eens een kijkje op de Kerkstraat 163 in Amsterdam.

 

 

Ik durf te stellen dat je hier de Le Corbusiers van de 21e eeuw vindt. Een prachtige winkel met een afwisselende collectie. Verrassende ontwerpen, materialen, kleuren en een aangename eigenaar. Alles is functioneel maar ook een opzichzelfstaand kunstwerkje. Want als je een waterkaraf gebruikt, waarom dan niet eentje die je iedere dag weer doet glimlachen omdat hij zo extreem mooi of apart is? Niet laten vallen dan hè!

 

 

Wel 100 vazen van Hella Jongerius vullen de etalage momenteel imposant. De verschillende soorten keramiek, glaswerk, meubelen, wandtapijten, licht installaties en kleine schilderwerkjes in sigarendoosjes wisselen wekelijks van opstelling. En alles in perfecte balans. Kortom, loop Matter of Material eens binnen.

 

 

Er is een keerzijde: het prijskaartje. Mij schrikt het niet af, maar laat me juist anders denken. Tijdens mijn studententijd decoreerde ik mijn kamer met vaasjes van Xenos en Hema. Het mainstream ontwerp verveelde me snel, na 4 maanden verkocht ik ze weer in de IJhallen voor eentiende van de prijs. Nu denk ik: 133 keer zo’n vaasje niet kopen, en dan heb ik een vaas van Hella Jongerius! Ahum, dit een nonsens-theorie. Dit wordt lang sparen dus. Maar ik weet waar ik het voor doe. Mijn overgrootgrootkleinkleinkinderen zullen deze vaas nog op hun vliegende googleschotels hebben staan.

 

Matter of Material: hier koop je het vintage van de volgende eeuw!

 

 

Foto’s : http://matterofmaterial.com

 

Door: Tessa den Otter

 

Tessa is van oorsprong kunsthistorica. Haar voorliefde voor kunst, design en architectuur is dus te verklaren. Wat haar nog meer gelukkig maakt? Muziek, film, taal, mode, reclame en (bijna) alles dat onder de noemer ‘cultuur’ valt. Nogal veel en breed, ze weet het. Toch zit er een rode lijn in haar interesses, misschien ontdek je deze door het lezen van haar blogs! Waarom hier? Geregeld struint Tessa markten, kringloopwinkels en websites af naar verloren wondertjes, Soekis voelt dus als thuiskomen.

 

Lees ook:

Kamerplanten voor een gelukkiger leven

Draadstaal is verslavend

Overnachten in stijl

Inspiratie: kunst in huis

Memphis Design: mooi of lelijk?

 


Zelf reageren

Scroll naar boven